Nasze piwa

Niepasteryzowane, niefiltrowane i w żaden sposób nieutrwalane

Niepasteryzowane, niefiltrowane i nieutrwalane

Wszystkie nasze piwa są niepasteryzowane, niefiltrowane i w żaden sposób nieutrwalane. Serwowane są wprost z tanku leżakowego. Naturalnie mętne, zawierają bogactwo składników aromatyczno-smakowych, wytwarzanych w procesie fermentacji, przy użyciu wody, słodu jęczmiennego, chmielu i drożdży.

Szybka Kolej Miejska

Piwo typu Pils, tradycyjny lager o złocistej barwie oraz czystej, orzeźwiającej goryczce. Smak i bukiet zapachowy wynika z mieszanki jasnych słodów oraz szlachetnych odmian chmieli goryczkowych i aromatycznych (zawartość ekstraktu 11,8°, zawartość alkoholu około 5,1 %).

Havelianum

Browar Lubrow postanowił kolejnym swoim piwem oddać hołd wielkiem Gdańszczaninowi, Janowi Heweliuszowi, któremu kunszt piwowarski nie był obcy. Był on zarazem wybitnym astronomem, jak piwowarem. Nasza propozycja, to połącznie traycyjnego stylu weizen z aromatycznymi chmielami amerykańskimi.

Trójmiejskie Piwniczne

Ciemne piwo o aksamitnym smaku zawdzięczające swój charakter oraz barwę specjalnym gatunkom ciemnych słodów. Wyczuwalne smaki oraz aromaty karmelu z lekką nutą miodu oraz kawy dają połączenie piwa, które może przypaść do gustu w szczególności kobietom (zawartość ekstraktu 12,5°, zawartość alkoholu około 5,3 %).

Zachmielacz Trójmiejski

piwo w stylu India Pale Ale. Symbol rewolucji piwnej ostatnich lat w Polsce i na świecie. Korzenie IPA sięgają czasów świetności Imperium Brytyjskiego kiedy to wysyłane drogą morską do Indii piwo było bardzo obficie chmielone aby zapobiec jego zepsuciu. W naszej wersji odczujemy treściwy słodowy smak oraz przewagę bogatych aromatów chmielowych nad goryczką (zawartość ekstraktu 17,5°, zawartość alkoholu około 7,5 %).

Roszada – czyli piwa warzone wymiennie

KARMELICKIE

HEVELIANUM AMERICAN VEIZEN 4,5 ALK

Yntelygent – 5% ALK

Chmielone nowozelandzkimi chmielami, z lekką nutą barszczu na finiszu.

Kolender z Miętolina

Piwo uwarzyliśmy wspólnie z Marusią! Kolendrowo – miętowy…Kolender z Miętolina!

Yerba IPAYerba

jest tu jedynie dodatkiem, piwo nie ma być o smaku yerby, ani nie miało być zrobione głównie z yerby. Yerba w tym piwie ma przede wszystkim duży wpływ na gorycz, nadając jej swój własny charakter, znany tym, którzy pili yerba mate.

STOLEM KOŹLAK / BOCK 7,8% ALK.

Piwo jasne dolnej fermentacji. Niepasteryzowane i niefiltrowane.

GAGAT – 6,1% Alk

Piwo ciemne górnej fermentacji. Niepasteryzowane i niefiltrowane. Gagat, to bitumiczna odmiana węgla brunatnego. Inaczej określana jako Dżet/Jet, co wiąże się również z określeniem koloru stouta, jako Jet Black.

WHEATTORIA 5,6%

Piwo ale  w stylu american wheat.

Duża zawartość słodów pszenicznych 55%

Piwo gatunkowo różni się od niemieckiego weizena/weissbier, ponieważ chmielone jest amerykańskimi chmielami i jest robione na amerykańskich drożdżach.

Dominują aromaty cytrusowe.

„2014”

To piwo górnej fermentacji z dodatkiem korzenia imbiru. Swój aromat zawdzięcza specjalnej mieszance słodów i chmieli. Zawartość ekstraktu 13,5°, zawartość alkoholu około 5,3 %.

Wejherale 5,4 ALK

Piwo jasne w stylu  american pale ale. Niepasteryzowane i  niefiltrowane.
Piwo uwarzone specjalnie dla rodu Wejhera.

Wejherale 5,4 ALK

Piwo jasne w stylu  pale ale. Niepasteryzowane i  niefiltrowane.
Piwo uwarzone specjalnie dla rodu Wejhera.

Piwo Dominikańskie (2015) – 4,5% ALK 

Piwo jasne, pszeniczne, w stylu Weissbier. Niepasteryzowane i niefutrowane. To już trzecia odsłona piwa Dominikańskiego warzonego specjalnie na Jarmark Dominikański.

Mate Nayerbane

Ta sesyjna, lekka IPA jest nieco mocniej „Doyerbana” wzgędem piwa „Yerba IPA”… Chmielu też w nim nie braknie.

Milk Jet

mleczna odmiana Gagata. Nowy zasyp, nowe chmielenie i dodatek niezwykłej laktozy zapewniają nieprzeciętny odbiór tego piwa. Piwo ciemne w stylu Milk Stout. Niepasteryzowane i niefiltrowane. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień palony, płatki owsiane, laktoza, chmiele: amarillo, boadicea, chinook, drożdze s-04. 14,5 BLG

CZERWONY PAŹDZIERNIK  – 5,4% Alk

Powraca Dominikańskie

Jednakże nie jako słaba, lekka 9-tka, ale jako wyśmienity Weizen. (nazwa i kogut nawiązujący do Gdańskiego Jarmarku zostają na etykiecie). To już trzecie pod rząd pszeniczne piwo w naszym wykonaniu. Po ciepłym przyjęciu Weizenbocka i Amerykańskiej Pszenicy (Koźlak pszeniczny i Wheattoria), może warto się skusić na Dominikańskie!

KOŹLAK PSZENICZNY z niemieckiego WEIZENBOCK

Mocne piwo o nutach słodowych i charakterystycznych dla piw pszenicznych aromatach goździkowo-bananowo-śliwkowych. Piwo robione z 55%słodów pszenicznych,oraz 45% słodów jęczmiennych. Drożdże górnej fermentacji. Ekstrakt początkowy 16%-plato, zawartość alkoholu 6,6% Wysoki ekstrakt i zawartość alkoholu typowa dla koźlaków. Piwo warzone dla częściowej karmelizacji cukrów zawartej w brzeczce-aby uzyskać smak typowy dla koźlaków.

W razie pytań dotyczących naszych wyrobów oraz oferty zapraszamy do kontaktu / If you have any questions about our products or our offer, please contact us
Telefon: 509143707 , 502268290 , 509143711
Gdańsk, ul. Karmelicka 1